Sienikurssi 18.8.20 Espoon Takkulassa

Sienikurssi 18.8.20 Espoon Takkulassa

August 03, 2020

Tule ihastumaan sienten kiehtovaan maailmaan ja nauttimaan luonnon rauhoittavasta vaikutuksesta Pohjois-Espooseen 18.8.20 klo 16. Retkipäivä alkaa tutustumalla sienestyksen perusteisiin, jokamiehenoikeuksiin ja havainnoimalla yleisimpien sienten tuntomerkkejä. Kurssi painottuu ruokasienten ja helposti tunnistettavien lajien opetteluun, mutta myös muita löydettyjä sieniä tutkaillaan. Syksyn sadosta riippuen tutustumme 10-20 sienilajiin. Päätämme retken kertaustuokioon, jolloin käymme vielä läpi kerätyt sienet ja niiden perkaus- ja säilöntäohjeet. Kurssi kestää 2,5-3h.

Ota mukaan sieniveitsi ja ilmava sienikori sekä sään vaatimat varusteet. Lisäksi voit ottaa mukaan sienikirjan, jos sellaisen omistat. Huomioithan, että sienten saatavuus riippuu syksyn säistä ja vaihtelee eri maastoissa. Sienten lisäksi voimme tutustua syksyn villiyrttitarjontaan.

Retkipaikalle pääsee bussilla 345 Helsingin keskustasta ja onkin suositeltavaa saapua paikalle bussilla, sillä retkialueen vieressä on erittäin niukasti pysäköintitilaa. Lähin virallinen pysäköintialue on noin 2 km päässää. Tarkka tapaamispaikka ja saapumisohjeet kerrotaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Tiedustelut anna@helsinkiwildfoods.com

VARAA PAIKKASI TÄÄLTÄ:

https://holvi.com/shop/foraginginfinland/product/0d7fa6c0d1afdf75480cddba032515b5/